Hur hjälper du dig själv att lyckas – “Må bra”-tips för bästa hälsan

Må bra tips för bästa hälsan
Livet på en pinne

 

Hej värdefulla du!

Jag möter många som kämpar och jobbar hårt. Men även de som får mycket gjort utan kampen. Skillnaden tror jag för det första ligger i hur deras egenvärde ser ut. För det andra hur väl de tar hand om dig själv för att orka med allt de vill och behöver.

 

Den stora förändringen i det lilla

Små aktiviteter som gör stor skillnad i det vardagliga livet. Vardagsrutiner som genom mindre förändringar kan ge fantastiska resultat. Här pratar jag inte bara om att lägga till mer. Utan lika mycket om vad du tar bort. Vad du prioriterar att lägga din tid på är avgörande för det slutgiltiga resultatet.

  • Grunden du står på avgör hur stadigt du kan bygga vidare och skapa det du behöver och önskar.
  • Vaknat du utvilad efter en god natts sömn?
  • Hur är din livsåskådning? Dina tankar och känslor kring dig själv och andra? Är du en lösningssökare eller en felfinnare?
  • Har du fysisk aktivitet som du tycker om?
  • Ger du dig själv möjlighet till att umgås med andra som du uppskattar och tycker om?
  • Vilken energi fyller du på din fantastiska kropp med? Skulle du säga att den är god,  fräscht och ändamålsenlig för det just din kropp behöver?
  • Om du ser på vad du önskar. Hur väl stämmer ditt agerande, dina handlingar med det du säger dig vilja skapa?
  • Hur skulle du säga att din energinivå ligger i dag?

 

Prioritera din tid

Jag har ändrat det sätt jag lägger in aktiviteter i min kalender. Numera lägger jag in både de aktiviteter som jag ansvarar för och ska delta i. Men även tid för återhämtning reaktion och de aktiviteter jag behöver för att må bra. Allt för att skapa en mer balanserad tillvaro och för att säkerställa att jag ligger på plussidan på mitt ”må bra”-konto.

Att ha koll på det som ger och det som tar av din energi är som jag ser det basen för ett gott liv. Att ta hand om sig själv på detta sätt är viktigt för att du ska hålla i längden. Om du inte lyssnar till dina basbehov och hela tiden utmanar dig att prestera mer och mer. Minskar du på dina marginaler. Utrymmet att ta hand om oförsägbara händelser behöver finnas. Utrymme för återhämtning för att balansera upp livets måsten är gott att ha och så viktigt.

 

Chill and thrill

Jag har alltid tyckt om att bocka av min att göra lista. Känt tillfredsställelse i att leverera och nå resultat. Det jag nu insett är att när jag idag balanserar mer hektiska dagar med dagar utan större krav. Dagar där jag är social med dagar jag drar mig undan. Ansträngande dagar mer chillar dagar i ateljén eller med pyssel hemma. Är jag mer effektiv och får mer gjort. Att skapa luft i kalendern gör mig faktiskt mer högpresterande. Då jag minimerar misstag som stress lätt skapar.

Jag utgår varje dag utifrån vad dom är viktigast just nu och prioriterar därefter. Det är så jag skapar mitt liv. Du är värdefull och du är värd att ta hand om. Kan du själv se detta? 

 

Jag önskar dig allt gott

//Kristina

Författare och konstnär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *