Små förändringar som gör stor skillnad

Hej värdefulla du!

Jag möter många som kämpar och jobbar hårt. Men även de som får mycket gjort utan kampen. Skillnaden tror jag för det första ligger i hur deras egenvärde ser ut. För det andra hur väl de tar hand om sig själv för att orka med allt de vill och behöver.

Små aktiviteter som gör stor skillnad i det vardagliga livet. Vardagsrutiner som genom mindre förändringar kan ge fantastiska resultat. Här pratar jag inte bara om att lägga till mer. Utan lika mycket om vad du tar bort. Vad du prioriterar att lägga din tid på är avgörande för det slutgiltiga resultatet.

Grunden du står på avgör hur stadigt du kan bygga vidare och skapa det du behöver och önskar. Det finns många små förändringar du kan göra för att förbättra ditt liv. Här är några exempel:

Skapa en god morgonstund

Att ha en strukturerad morgonrutin kan ge dig en bra start på dagen. Det kan inkludera saker som att vakna tidigt, träna, meditera eller läsa en bok.

 

Utmana dina tankegångar

Försök att vara medveten om dina tankar och försök att vända negativa tankar till positiva eller realistiska tankar. Det kan hjälpa till att minska stress och öka ditt välbefinnande. Vad är objektivt sant? Hur mår jag av att tänka så här? Hjälper det mig att nå mina mål? Om inte förändra dina tankar.

Vaknat du utvilad efter en god natts sömn?

Se till att du får tillräckligt med sömn varje natt. En god natts sömn påverkar ditt humör, din energinivå och ditt allmänna välbefinnande.

Har du fysisk aktivitet som du tycker om?

Att röra på sig regelbundet har många hälsofördelar. Det kan hjälpa till att minska risken för sjukdomar, öka energinivån och förbättra ditt humör.

Skapa balans i livet

Försök att skapa en balans mellan arbete, fritid och vila. Prioritera tid för avkoppling och aktiviteter som ger dig glädje och lugn.

Din livsåskådning påverkar

Hur du ser på dig själv och livet påverkar dina val.  Är du en lösningssökare eller en felfinnare? Ta några minuter varje dag för att reflektera över vad du är tacksam för. Det kan hjälpa till att öka din lycka och uppskattning för det du har i livet.

Rätt näring ger energi

Vilken energi fyller du på din fantastiska kropp med? Fyll på med god,  fräscht och ändamålsenlig mat och dryck för det just din kropp behöver.

Begränsa skärmtiden

Att spendera för mycket tid framför skärmen kan påverka din sömn och ditt välbefinnande. Försök att sätta gränser för din skärmtid och prioritera aktiviteter som inte involverar skärmar.

 

Gör något idag som ditt framtida jag kommer tacka dig för!

Om du ser på vad du önskar. Hur väl stämmer ditt agerande, dina handlingar med det du säger dig vilja skapa? Fråga dig själv varje dag: Vad är viktigast just nu?

Dessa är bara några exempel på små förändringar som kan göra en stor skillnad i ditt liv. Kom ihåg att det är viktigt att hitta vad som fungerar bäst för dig och anpassa dem efter dina egna behov och mål.

 

Jag önskar dig dig ett magiskt liv.

Allt gott

Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *