Den modiga vägen till ett helhjärtat liv

 


Jag vill tipsa om sociologen Brené Browns kraftfulla insikter från boken “Mod att vara sårbar”. En bok som jag även citerat delar av i min egen.

Det är modigt att vara sårbar

Allt som detDet något medför en risk. Oavsett om det handlar om att bli kär, anförtro sig åt en vän, flytta, byta jobb, skaffa barn eller följa en dröm. Men det är genom vår sårbarhet som vi kan hitta vår inre styrka och vårt sanna jag.

Det är möjligt att släppa taget om det som inte längre tjänar oss. För att istället fokusera på det som är äkta och medkännande. Detta hjälper oss att skapa en djupare förbindelse med oss själva och andra.

Din vägvisaren

En vägvisare äratt värna om det som verkligen betyder något för oss. Att ge utrymme åt vår inre röst och våra verkliga känslor. Istället för att låta andras åsikter och kraven på perfektion ta över. Genom att odla tacksamhet, glädje, intuition och tillit kan vi befria oss från känslan av otillräcklighet. Men även våra rädslor ett litet steg i taget.

Nuets inneboende möjlighet

Varje situation vi tar oss igenom ger oss möjlighet att växa och lära oss av erfarenheten. Vi äger våra tankar och känslor. Det innebär att vi alltid välja att se på världen med resurser och kraft. Vilket även gäller när vi står inför utmaningar.

Ingen av oss behöver vara offer för omständigheterna. Inom oss har vi makten att forma vår syn på livet och vårt förhållningssätt till det som händer oss.

Förändringen är det konstanta

Förändring är en naturlig del av livet. Och genom att omfamna vår sårbarhet, vara modiga nog att vara äkta och genuina. Kan vi skapa ett meningsfullt liv fyllt av kärlek och gemenskap. Det handlar om att stärka vår själsliga motståndskraft och kreativitet. Men även att ge utrymme för glädje kreativitet, vila och skratt.

Genom att hitta mening i det vi gör, vårt arbete och släppa självtvivlet och måstena kan vi uppleva inre lugn och stillhet även om det blåser runtomkring oss i livet.

Är du redo att omfamna din sårbarhet och välja modet att leva ett helhjärtat liv? Jag tror på dig och jag vet att du har kraften inom dig för att göra det möjligt. Med mod och tillit!

 

Allt gott
Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *