Värdefulla möten mellan människor

I vår resa genom livet stöter vi ständigt på nya människor. Att omfamna stunden och vara helt närvarande i mötet är för mig något värdefullt.

Jag tillbringade helgen i Göteborg på alternativ mässan. Där jag föreläste om att ”återta din inre kraft” och deltog med min bok och produkter. Detta gav mig möjligheten till att träffa många spännande individer.

Ett öppet sinne och hjärta

Varje nytt möte med en annan person är som att öppna en ny bok. Vi har möjlighet att lära oss om olika kulturer, bakgrunder och livsberättelser. Det är i mångfalden av människor vi möter som vi kan förstå världen på ett djupare sätt och utveckla vår förmåga att empatiskt sätta oss i andras skor.

Det handlar också om att släppa försvarsmurarna och vara redo att ta in nya idéer och perspektiv. Det ger oss möjlighet att utmana våra egna tankemönster och växa bortom vår komfortzon.

Självreflektion och utmaningar

När vi möter nya människor, reflekterar vi också över oss själva. Vi ställer frågor som: ”Vad hos den personen triggade eller berörde något inom mig?” Dessa självreflektioner ger oss insikt i vårt eget beteende och våra egna behov.

Det är hedrande att se hur andra vågar öppna upp sig och dela sin historia med mig efter de hört axplock av min. Hur känslan av att inte vara ensam gör att även tunga minnen blir lättare att bära. Tack för alla fina förtroenden.

Berikande relationer

När vi öppnar oss för nya människor kan vi också skapa berikande och meningsfulla relationer. Vänner och mentorer som delar våra intressen och värderingar kan vara en ovärderlig källa till stöd och inspiration i vår personliga utvecklingsresa.

Ibland kan ett tillsynes slumpmässigt möte bli starten på något nytt. Som en ny vänskap, som för mig och författarkollegan Ellenor Wikman som jag kom i kontakt med i genom en grupp författare på nätet, under färdigställdet av min bok. Ett samtal ledde till flera. Jag är så glad för detta och att hon tog tiden att komma till Göteborg för att hänga med mig.

Det finns alltid något nytt att lära

Det finns alltid något nytt att lära sig och varje individ vi möter har något värdefullt att bidra med. vi behöver bara våga se och möta varandra med själ och hjärta.

Ett varmt tack till alla er som berikade min helg med alla härliga och intressanta samtal.

Allt gott

Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *