Den inre kampen!

”Vargar”

Från amerikanska ursprungsbefolkningen kommer en berättelse.
En man satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa: ”-I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är fylld av ilska, fruktan, avundsjuka, missunnsamhet, sorg, arrogans, självömkan, lögner, överlägsenhet och egoism.
Den andra är fylld av glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empa- ti, sanning och tillit”.
”Vilken varg vinner?”, sa barnet.
Den gamle mannen svarade: ”- Den du matar”.

En vis och djup sanning ligger gömd i den enkla berättelsen om vargarna. Den påminner oss om den ständiga kampen som utkämpas inom oss själva – mellan ljuset och mörkret, mellan det positiva och det negativa, mellan kärleken och hatet. Vi har alla dessa två vargar inom oss, och det är upp till oss vilken vi väljer att ge näring åt.

Information från ditt inre

Som jag ser det är känslorna information från oss själva från vårt inre och när känslor som ilska, fruktan, avundsjuka eller liknande “negativa” känslor dyker upp i våra liv behöver vi inte låta dem styras av dem. Istället lyssna till de behov de uppmanar oss att ta hand om. Därmed kan vi aktivt välja att mata den andra vargen – den som är fylld av glädje, kärlek, hopp och empati. Det handlar om att fokusera om i riktningen mot det du vill skapa istället och odla de positiva och konstruktiva känslorna som hjälper oss att växa som människor och skapa meningsfulla relationer med andra.

Vi har makten att välja vilken varg vi matar varje dag. Genom att vara medvetna om våra tankar, känslor och handlingar kan vi aktivt välja att ge näring åt den varg som bidrar till vår personliga utveckling och välmående. Det är ett ständigt val, och det kräver medvetenhet och övning.

Vi kan känna glädje och frid i våra hjärtan och dela med oss av den kärlek och omtanke till andra. Vi kan agera ödmjuka inför livets gåvor och utmaningar, och vi kan lära oss att ha tillit till oss själva och andra.

Så nästa gång du känner att livet skaver, kom ihåg berättelsen om vargarna. Fråga dig själv: Vilken varg vill jag ge näring åt idag? Genom att göra detta kan du skapa ett utrymme mellan det som sker och den du är. Detta kan vara ett steg mot en mer harmonisk och meningsfull tillvaro, både för dig själv och för dem du möter på din resa.

Med kärlek och medvetenhet

Allt gott

Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *