Känslor är information från ditt inre till dig

Känslornas budskap

Ingen av oss är förskonade från smärtsamma känslor och händelser. Det är en naturlig del av livet. Jag möter många som gör allt för att inte känna de oönskade känslorna. De jobbiga och de svåra. Visste du om att de som trycker undan vissa känslor blir mindre mottaglig för alla känslor? Även de känslor du gärna omger dig med. Såsom glädje och tillit. Känslorna är är det som förstärker ditt uttryck och hjälper dig på ett effektivt sätt förmedla ditt budskap, de är viktiga och de behövs.

Din kropp är fantastisk och vill dig bara väl. Den försöker kommunicera till dig vad du behöver ta tag i. Ditt jobb är att lära dig tolka kroppens signaler och hitta vägar att ge dig själv det du behöver. Det är viktig och klokt.

Känslornas budskap och funktion och hur vi bäst lät oss förstå dem. Är ett så intressant ämne som jag grottade ner mig i när jag skrev min bok. Det är min starka övertygelse att detta är en viktig del i att återknyta till din inre kraft. Att bli medveten om dina signaler och därmed ge dig själv möjlighet att ta hand om dig själv på ett fint sätt. Genom att avhjälpa behov, ta hand om det som behövs så bygger du tillit till din egen förmåga att påverka ditt liv.

Surfa på livets vågor

Låt känslorna vara en del av livet. Möta dem när de kommer och försök förstå vad de vill säga dig. För när du hanterar känslorna som dyker upp släpper de sitt grepp om dig och du slipper låta situationen få makt över ditt framtida liv.

Många har så lätt att grotta ned sig i det som skaver. Men vad skulle hända om du istället intresserade dig i vad du gör när du mår som allra bäst och hur kan du återkomma till det när livet gungar och kämpigt?

 

  • Hur lugnar och tryggar du dig själv?

 

  • Hur väl lyssnar du till dina egna behov? Av sånt som mat, sömn, rörelse, närhet, rekreation , inspiration, trygghet mm och hur bra är du på att ge dig själv det du behöver?

 

Att se och erkänna mina valmöjligheter har hjälpt mig ersatta känsla av maktlöshet och hjälpt mig återknyta till känslan av tillit. Mitt självbestämmande och egen kraft att göra val. Det är något jag och du alltid burit med oss. Även om du kanske gett bort den kraften i perioder är den bara ett val bort för dig att ta tillbaka.

Allt gott

//Kristina

författare och konstnär

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *