Bryt ihop – Förändra -Blomma ut

Carpe diem

Du utvecklas och förändras genom livet

Jag har alltid tyckt om denna liknelse. därför vill jag dela den med dig. Som du vet genom går fjärilen  olika stadier. Den börjar som larv, utvecklas sedan från puppa. För att slutligen förvandlas till en vacker fjäril. För att fjärilen ska kunna lämna puppan måste puppan gå sönder. Annars kan inte fjärilen tränga igenom skalet och breda ut sina färgsprakande vingar.

Kan du se att nedbrytningen blir födelsen till något nytt? Fjärilen lämnar ett tillstånd för att bege sig ut i en ny okänd tillvaro. Förstår du att på samma sätt är din smärta inte bara av ondo? Det är den som pushar dig framåt. Det är den som får dig att expandera och att utvecklas. Att må dåligt, bryta ihop och lappa ihop dig själv är en del av livet. Det gör ofta ont att växa som människa, oavsett om det är fysisk eller själslig växtvärk. Men när du tagit dig igenom, den utmaning du stått i. Kommer du stå stärkt som en ny version av dig själv.

Situationen utvecklas utifrån nuets inneboende möjligheter

Att må dåligt är ett tecken på att något inom dig själv eller utanför dig behöver en förändring. Obehaget finns där för att mana dig att ta steget mot lindring, mot en förbättring. Du känner säkert igen hur obehag genom åren pushat dig. Fått dig att lämna din bekvämlighetszon och manat dig att skapa något nytt. Om inte känslan varit smärtsam hade det kanske varit enklare att stanna kvar. Du hade då lätt fastnat i en situation som inte längre gynnar dig. Men din längtan efter något annat. Något bättre. Fick dig att lyfta blicken och hitta vägarna framåt.

Vägen hit, där du står idag, är en slutprodukt av alla de val som du hitintills gjort. Genom kunskap kan du dra undan omedvetenhetens slöja och vakna upp.  Förändra synen på dig själv och dina möjligheter.  Frigöra du dig ur det förflutnas spindelväv. Blomma ut i full prakt.

 

I syfte att stötta dig på vägen dit har jag skapat en rad övningar för att identifiera de händelser och relationer som ursprungligen var med och formade dig. Kolla in min bok: ”Förlåt då för fan”. En bok om att återta sin inre kraft, sluta fred, med dig själv och sin historia, för att skapa balans tillit och mening.

Allt gott

//Kristina

Författare och konstnär

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *