Bryta igenom mönster – Välja nya vägar

Under ytan finns så mycket mer av oss än det som syns utanpå. Men denna målning med isberget i fokus, vill även uppmuntra dig att ta hand om det inre och det yttre, din kropp och själ samtidigt som du gör kärleksfulla val för moder jord. För mig är denna tavla en  symbol för det omedvetna och det medvetna.

“Under Ytan”

Jag var maskrosbarnet, som nu blomstrar!

Även om jag varit utsatt för övergrepp och våld. Ser jag mig själv idag inte som ett offer. Hellre ett maskrosbarn som nu blomstrar. Jag låter inte längre historien styra mina val och framtida möjligheter. Trotts att min start var dålig. Lever jag i dag lever ett bra liv. Ett liv fyllt med kärleksfulla relationer, spännande utmaningar och mycket glädje! Detta är möjligt även för dig.

Istället för att älta över gamla oförätter har jag gjort det till  att livskall att visa på att det går att vända en dåligt start till något bra. Det har blivit min övertygelse; Att allt som skett på ett eller annat sätt förberett mig inför det liv jag lever i dag. Så även om jag gjort min beskärda del av misstag. Så har det inte enbart varit av ond. Det har lärt mig massor och hjälpt mig att utvecklats! 

I ovissheten bor alla möjligheter

Varken du eller jag går igenom svårigheter utan en anledning. Någonting nytt, bättre, kommer att komma ut av detta, det är jag säker på. Om vi bara tillåter det och väjer att skapa det. 

Det är normalt att ibland känna sig vilsen och det är varken dåligt eller fel, det är naturligt. Då och då går vi alla igenom perioder där vi otåligt väntar på lösningar vi inte ser. Men även tomheten kan var första steget för att öppna upp och närma sig något nytt. 

Ingen av oss kan kontrollera alla parametrar. Allt vi kan göra är att göra vårt bästa. Medan vi fortsätter att göra det som känns rätt och viktigt.  Så mitt råd till dig är att: varför inte tillåta dig själv att drömma om vad som kan vara möjligt? Samtidigt som du vila i det okända. Tills dimman lättar och din väg åter blir synlig.

I ovissheten föds klarheten

Det är i eftertanken vi finner det större djupet. Det blir lättare om du lär dig och acceptera att även denna fas är en nödvändig och viktig. Carolina Gårdheim uttryckte det så väl när hon sa att: ”det ur ovissheten som klarheten föds”. Jag vill slutligen påminna dig om att: I ovissheten bor alla möjligheter! På det sättet är ovissheten är ett viktigt redskap som hjälper dig vidare. Om du tillåter det och vågar överlämna dig till det okända.

Det är inom dig du kan möjliggöra förändring och utveckling. Så våga vila i tillförsikt tills klarheten om nästa steg infinner sig och ta hand om den kunskap som redan gror inom dig. Vissa saker kan inte forceras fram. Stegen kommer att uppenbara sig för dig när tid är.

Vill du se vad som är möjligt?

Jag har skrivit boken: “Förlåt få för fan” som handlar om försoning. För att visa på vad som är möjligt och om det behövs låna ut mitt hopp. Den handlar om att sluta fred med sig själv och sin historia för att hitta balans tillit och mening i livet. Boken kommer ut efter årsskiftet men går att förbeställas redan nu.

 

Allt gott

// Kristina

Författare och konstnär

Ett svar på ”Bryta igenom mönster – Välja nya vägar”

  1. Pingback: konst av en fyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *