Flygande mattan – meditationssaga

Klassbesök kring entreprenörskap

I dag besökte jag ens sonens klass och pratade om framtidsdrömmar. Om hur jag utvecklat mina stora intressen som barn; skrivandet och målningen till en egen verksamhet. Barnet på målningen jag håller i är min son.

Därefter läste jag en text som jag en gång skrev till en av mina äldre söner. Den är skriven för lite äldre barn (från 9-99år). Härligt att få höra deras tankar och se deras stjärnögon. Ett underbart sätt att tillbringa sin lunchrast.


Meditationssaga om glädje, tillit och trygghet inför  framtiden

Sätt eller lägg dej bekvämt tillrätta. Blunda och ta ett djupt andetag. In genom näsan och ut genom munnen. Jag kommer nu räkna till tre och för varje andetag kommer du känna dig mer och mer avslappnad. 1,2,3.

Vill du följa med mig på en magisk resa? Underlaget du sitter/ligger på är en förtrollad matta. Den kan flyga och om du vill kommer den ta med dig till platser så underbara att du kommer häpna.

Mattan flyger så lugnt och säkert att du inte kommer märka dess rörelse. Men om du för din uppmärksamhet till dina fötter kommer du börja ana värmen från främmande exotiska platser sprida sig genom dina tår och sen upp genom båda dina fötter. Känner du hur värmen sprider sig upp genom dina vader och underben? Upp över dina knän och lår?

Vinden kittlar dina händer och solens strålar får dina underarmar och överarmen att kännas avslappnade och behagliga. Solenergin letar sig vidare genom kroppen och du känner hur magen och ryggen slappnar av. Den varma vinden rufsar om ditt hår och smeker ditt ansikte.  Du kan känna dofter från väldoftande blommor och spännande kryddor!

I ditt inre kan du nu se en underbar plats skymta i fjärran! Det är den mest ljuvliga plats du kan föreställa dig! Byggnader så magnifika och naturen helt enastående. Här är en plats där alla mår bra. Lycka och välgång flödar här och alla som bor på den här platsen är så glada att just du kommit hit! Du är väntad!

Överallt ser du människor som vinkar och hälsar! Du hör hurrarop! Fler och fler människor ansluter sig från olika håll för att fira att du är här! De vet att du har speciella gåvor med dig. Egenskaper och talanger som är unika för just dig! Personer i vackra kläder bär in brickor fyllda med allt du älskar att äta och tillbringarna flödar med dina favoritdrycker!

Elefanter och hästar bär in kistor med skatter. Presenter inslagna till dig och från dig, alla i vackra färgsprakande glansiga papper med vackra snören. Du är omgiven av allt du tycker om och inne i festsalen ser du alla de personer som älskar dig och som du älskar och uppskattar lika högt! De har även de rest hit och alla är de här för att fira dig!

Du skrattar och ler och pratar med människorna. I en spegel som du passerar ser du dig själv – ditt framtida jag. Du är allt vad du någonsin drömt om att vara!Någon frågar dig: – Hur lyckades du med allt detta? Du vet svaret. Du har valt att vara sann mot dig själv och vågat agera enligt det som känns viktigt och rätt. Det var genom att du varit ärlig mot dig själv och levt i enlighet med detta som du nått personlig framgång!

Du förstår i denna stund hur din väg genom livet har fört dig hit. Hur svårigheter vänts till gåvor av kunskap och styrka. Du bär på svaren på alla de frågor du ställt dig under ditt liv och vet nu att du har all vägledning du behöver även inför framtida val. Men just i denna stund njuter du bara och tänker på hur innerligt skönt det är att vara just här, just nu!

Du ler inombords och känner djup tacksamhet för all den kärlek och omtänksamhet du överflödas av och alla gåvor som livet berikat dig med, både de utmanade och de enkla. Hela du strålar och ler och du delar med dig av detta till dina nära och kära.

Ett främmande föremål lockar din uppmärksamhet. Du blir nyfiken och tar farväl för en stund och låter din magiska flygande mattan svävar bort mot det vackra som glitter i fjärran. Det lyser klart som en stjärna. Men det är det inte. Du ser att den har en triangulär form som en pyramid. Men inte av sten, den ser mer ut som flytande kristall och den gnistrar i alla regnbågens färger.

Under dig förvandlads land till vatten och du flyger in över en källa. Omgiven av en blomstrande grön oas. Pyramiden svävar högt upp, men när den förnimmar dig och känner din närvaro. Börjar den röra sig i din riktning. Även den är här för din skull och gåvan den har med sig är mycket speciell. När ni möts svävar din magiska  mattan in i pyramiden.

Under dig ser du källans klara vatten. Den spegelblanka ytan reflekterar den triangulära formen och skapar bilden av en vacker prisma! Som en glittrande diamant och inuti den finns du. Du känner hur din kropp och själ är ett med allt det goda och härliga i universum. Du är hel, fullkomlig och i perfekt balans med allt och alla, precis som du är.

Till din förvåning och glädje uppenbarar sig ett magiskt trollspö i din hand. En speciell gåva till en unik och speciell person. Det fjäderlätta spöt vilar nu i din hand och inom dig skapas en vision, en kärleksfull plan. Så att du alltid ska påminnas om det du lärt dig och kunna vägleda andra. Så att ni tillsammans ska kan återvända hit. Till en glädjefylld framtid.

Du höjer ditt trollspö och sänder ut kunskapen i form av ledtrådar och kärleksfulla påminnelser. Budskap som du och andra lätt ska förstå. Din plan är finurlig och smart. Budskapen planteras att växa inom din kropp. Som kunskapsfrön som växer sig starkare och som påminner dig om att lyssnar på din inre sanning och manar dig att hitta kraften och styrkan för att våga gå din egen väg.

Kunskapens frön kommer hjälpa dig höra själens röst, bakom tankarnas tjatter och känslornas beskydd. De kommer visa dig på rätt steg att ta.  Allt du behöver göra nu är att leta efter tecknen. Det känns härligt och lite som när du var yngre och var skattletare. Fast nu är kartan i koder och ditt inre är den som ska avkoda budskapet och är samtidigt kompassen för att visa vilken väg som är din.

Allt finns med i din geniala, fantastiska plan. Du skrattar och tänker att – Nu behöver jag bara ställa frågan och sedan kommer jag veta när svaret är sant och äkta.

Du forsätter fokuserar din uppmärksamhet på allt du älskar och tycker om i ditt liv och skapa mer av det! Låter energin flöda in genom dig och ut från dig, tillbaka till ditt yngre jag. Bilden du målar upp blir allt tydligare. Du kommer känna igen den när du ser den. Det känns tryggt och du litar på din egen förmåga att veta när det är dags att gå framåt och när du ska backa.

Trollspöt fortsätter svänga i din hand och din glädje sprider ett magiskt skimmer som virvlar över dig! Solen börjar gå ner och himlen har färgats i varma röda toner! Skimret bildar ett rosa moln som glittrande svävar iväg bort från prisman och tillbaka  till ditt nuvarande jag.

Det är nu dags för dig att vända tillbaka till den plats där du startade resan. Den flygande mattan har nu lämnat pyramiden och den magiska platsen i fjärran. Du landar sakta i rummet där allt började. Inom dig har du allt du behöver. Du är fantastisk, värdefull och SÅ älskad. Framtiden är ditt äventyr att utforska!

Det är dags att väcka kroppen genom att sakteliga börja röra på dig. Tacka dig själv för att du är du och öppna dina stjärnklara vackra ögon!  Välkommen tillbaka.

 

 

 

 

Jag önskar dig en underbart harmonisk dag

allt gott

//Kristina

Konstnär och författare till boken Förlåt då för fan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *