Målet är inte målet – utan resan dit!

Afrika

Vilka vägar gör du möjliga?

Jag vill börja med att ställa några frågor till dig kring hur du ser på ditt liv. Kring hur du gör för att få tillvaron att kännas begriplig och hanterbar?  Samtidigt som jag vill fråga dig om det liv du lever idag känns meningsfullt och givande? Jag hoppas att det är så. I annat fall finns det redskap att få för att komma vidare.

Mycket handlar om hur du tar du i ditt liv tillvara på de möjligheter som visar sig. Om du idag mottaglig och ser du dem. Söker du efter nya möjligheter eller låser du dig lätt vid en bestämd utgång?

Jag tycker om att sätta upp mål. Men jag fixerar mig inte vid slutdestinationen. Jag har genom åren lärt mig att det mål jag satt upp eller något annat bättre kan komma att uppenbara sig för mig. När jag var yngre kunde jag istället låsa mig vid en utgång, ett sätt min utmaning skulle lösa sig på. Det blev som att stirrar på en stängd dörr i önskan om att den ska låsas upp. För att jag där och då har fokus på en enda lösning, vilket ledde till att vissa möjligheter gick mig obemärkt förbi?

Lyft blicken och upptäck nya vägar vidare

Kan det vara möjligt att lyfta blicken och bli nyfiken på andra vägar, mot det mål som du strävar efter? Tänk om det är så att det finns fler möjliga alternativ som bara väntar på att bli upptäckta. Vägar som till och med kan leda dig till något bättre än det du på förhand tänkt ut.

Tänk om vägen mot målet gör att du möter fler fantastiska människor. Livskamrater som du aldrig mött om du inte gett dig ut på ett sidospår. Om sidospåret hjälper dig få både erfarenheter och kunskap som du har nytta av. Om det egentligen är den bästa vägen för dig. För när du går inom har du med dig resurser som förberett dig för nästa steg.

Kenya

Vill du skapa förståelse för vem du är på djupet?

Jag har skrivit boken ”Föråt då för fan” som inom kort kommer ut via Lava förlag. Boken är späckad med verktyg, övningar och insikter som på djupet skapar förståelse  kring dina livsval. Det handlar inte längre om att läka gamla sår, utan om att skapa kunskap och förståelse för att kunna släppa taget om vanor och beteenden som inte längre gynnar dig.

 

Allt gott

//Kristina

författare och konstnär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *